Πέμπτη, Φεβρουαρίου 16, 2006

Ποιά ταινία;

Υπερωρίες προβλέπονται για τον moderator του site του Αθηνοράματος, καθώς ενώ το Brokeback Mountain δεν έχει ξεκινήσει καλά καλά να προβάλλεται, έχουν αρχίσει οι αντιπαραθέσεις στο ενίοτε διασκεδαστικό, άλλοτε εκνευριστικό και σίγουρα διαφωτιστικό τμήμα των «κριτικών» του κοινού.
Κι αν η βαθμολογία της ταινίας βρίσκεται ήδη πολύ ψηλά, το επίπεδο των επισκεπτών του forum δεν δείχνει ανάλογο.
Βεβαίως οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τα πλέον υβριστικά των σχολίων (σαν αυτό εδώ) διαγράφονται ταχύτατα, εν τούτοις, αυτό που δεν διαγράφεται με τίποτα είναι ο τραμπουκισμός και η γηπεδική νοοτροπία από ένα μεγάλο τμήμα ενός υποτίθεται «πολιτισμένου» και φιλότεχνου κοινού...
Όσο για την ίδια την ταινία, στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι παρά μια ακόμη αφορμή για εκτόνωση και καυγάδες.

Τι να πώ; Συνηθισμένα τα (Brokeback) mountains απ τα χιόνια...



Comments:
Να σου πω κάτι φίλε, ειλικρινά αυτά τα υποατομικά σωματίδια χέστα. Και σκέψου ότι τέτοια υποατομικά σωματίδια κάνουν την καλύτερη διαφήμιση στην αποενοχοποίηση της ομοφυλοφιλίας μέσω των εκπληκτικά και φοβερά αηδιαστικών σχολίων τους. Σκέψου το εξής: η κόντρα "άνευ αιτιολογίας" γεννάει τον σκεπτικισμό. Και ο σκεπτικισμός είναι από τους καλύτερους φίλους της ομοφυλοφιλίας, δεν αερολογώ, ξέρω τι λέω. Οπότε μην κομπλάρεις, άστους να λένε. Εσύ κερδίζεις, κερδίζουν οι gay, κερδίζει και η ανοχή μας. Οπότε, χαλαρά και "ζωηρά", μην πτοείσαι και μην πτοούνται οι "υπόλοιποι".

Εξάλλου, οι ακρότητες είναι πάντα μειοψηφίες, μην σας ξεγελούν οι δήθεν δημοσκοπήσεις επειδή όλοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους.

Απλά, δεν το παραδέχονται.

Γι αυτό λέω, "έμπαινε Γιούτσο". Αλλά μην αδικείς τον εαυτό σου νομίζοντας ότι παίρνεις ανυντική στάση ενώ είναι κατ' ουσίαν επιθετική και χάνεται το δίκιο.

ΥΓ Θα το δω σίγουρα το μπροκμάουνεντ και θα κάνω φιγούρα στο μπλογκ μου την ταινία - άσχετα να είναι καλή ή κακή. Υγιαίνετε Ομαδάρχη G, αλλά μην πτοείστε! Υπάρχουν άλλοι λόγοι που στο διαδίκτυο πλεονάζουν τα φασιστάκια, όχι εσείς οι gay.
 
Εξακολουθείς να πιστεύεις ότι αυτός ο τραμπουκισμός δεν θα μεταφερθεί και στις κινηματογραφικές αίθουσες, ιδιαίτερα τις συνοικιακές;
Και ας μην μιλήσουμε για τις κριτικές σε εφημερίδες και περιοδικά. Ή μήπως να μιλήσουμε;
 
Ασφαλώς και να δεις την ταινία. Όχι όμως για τον "σεξουαλικό της προσανατολισμό" (χα, χα), αλλά γιατί είναι απλά εξαιρετική.
Υγειένετε επίσης!
 
Πραγματικά, δεν ξέρω τι θα συμβεί στις αίθουσες. Είναι πιο εύκολο να γράφεις μερικά βρισίδια στο internet από το να πληρώσεις περίπου δέκα ευρώ για να κράξεις...
Από την άλλη μπορεί να είμαι υπεραισιόδοξος. Θα δούμε. Εξακολουθώ να πιστεύω όμως ότι η ταινία σου κόβει τη διάθεση για γέλια και κοροϊδίες, ακόμη κι αν έχεις πάει στην αίθουσα μόνο γι αυτό...
 
ε και τι έγινε επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι γράφουν όλα αυτά?

evra όχι δεν θα γίνει τίποτα στις αίθουσες ας μη γινόμαστε υπερβολικοί
 
newmanifesto: Προφανώς θεωρείς λογικό το ότι στις προθήκες του EMBASSY επέστρεψε το καρτελάκι"Ακατάλληλο μέχρι 17 χρονών" που το συναντάς πια, κι αν, μόνο στα τσοντάδικα.
Όσο για τη φράση του Μπρόσναν σχετικά με την υπέροχη γεύση που έχουν στο Μεξικό οι "μαργαρίτες" και οι ψωλές, δες το MATADOR και θαύμασε τη "δημιουργική μετάφραση" εντός της αίθουσας αυτή τη φορά.
Υπερβολικός εγώ;;; Ειλικρινά δεν το νομίζω.
 
κοίτα, είχα πάει να δω το ken park και σε μια σκηνή ο πιτσιρικάς λέει στη γκόμενά του "Ι wanna eat you out" και από κάτω μεταφράσανε "Θέλω να σε βγάλω για φαγητό".

Τι σημαίνει αυτό?

η θέση μου είναι πως δεν μπορείς να απαιτείς από τους άλλους να έχουν τις ίδιες αντιλήψεις με εσένα

από εκεί και ύστερα ο σκοταδισμός δεν αφορά μόνο τους ομοφυλόφιλους αλλά πάρα πολλά πράγματα

όσο για τις αντιδράσεις του κοινού στην ταινία δεν παρατήρησα κάτι ιδιαίτερο την ημέρα που την είδα

όσο για το ακατάλληλο από 17 να μην ξαναπάς στο Εμπασυ γιατί στο Αλεξάνδρα που το είδα εγώ δεν θυμάμαι να είχε τέτοιο ταμπελάκι
 
Εκείνο που μπορώ να απαιτώ είναι :
α) να μην διαστρεβλώνουν με βάση τις προκαταλήψεις τους το νόημα του (όποιου) έργου μέσω της μετάφρασης και
β) οι κανόνες να είναι ίδιοι για όλους (και όλα)
Ζητάω πολλά;
 
μα που είστε επιτέλους... που είστε...
 
καθώς η κυκλοφορία του dvd του brokeback mountain πλησιάζει, το μλογκ προφανώς θα επανέλεθει...
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?