Πέμπτη, Ιανουαρίου 05, 2006

Βοηθειά του...

H χάρη του Αγίου Πνεύματος μάλλον δεν επισκέφθηκε τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο φέτος, (αυτόν που είχε καταδικάσει και το shake it του Σάκη Ρουβά...), ο οποίος μοιάζει να ψάλλει για μια ακόμη φορά με σθεναρή φωνή, το γνωστό τροπάριο της επίσημης εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία.
Το γιατί η εκκλησία κόπτεται τόσο πολύ για την καταδίκη της ομοφυλοφιλίας είναι προφανές: Κάθε άλλο παρά μυστικό είναι ότι ανάμεσα στους "αντιπροσώπους του Θεού στην Ελλάδα" υπάρχουν αρκετοί που υπιποπίπτουν στο συγκεκριμένο "αμάρτημα" και καθώς στα ανώτερα κλιμάκια της εκκλησίας τα αισθήματα του ενός για τον άλλο κάθε άλλο παρά χριστιανικά είναι (αντιθέτως θυμίζουν αυτά του Ιζνογκούντ), η δημοσιοποίηση της ομοφυλοφιλίας του ενός ρασοφόρου ή του άλλου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τον εκτοπισμό του από την κούρσα προς την εξουσία.
Εν τούτοις, αυτό που οι καλοί αυτοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη τους είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να "διορθώσεις" τα κακά κείμενα μιας κλειστής κάστας ανθρώπων που αλληλοτρώγονται, δεν είναι το να προσπαθήσεις να βάλεις μια ολόκληρη κοινωνία σε γύψο. Αν το σκεφτούν κι αλλιώς, το πρόβλημα των ομοφυλόφιλων ιερέων των οποίων συνομιλίες με rent boys ακούγονται στον αέρα από τηλεοπτικά κανάλια δεν είναι στην πραγματικότητα ότι κάνουν σεξ με άντρες, αλλά κυρίως ότι απλά κάνουν σεξ, μια και η εκκλησία της Ελλάδας (και όχι μόνο) εξακολουθεί να πιστεύει ότι η οδός προς την αγιότητα περνά κυρίως μέσα από την αγαμία...

Μια άλλη άποψη για την κίνηση αυτή του μητροπολίτη θα βρείτε εδώ, ενώ αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί του, το e-mail του είναι: mkka@otenet.gr


Comments:
Δεν ξέρω ποιον θα πρωτοβοηθήσει ο θεός, εμένα πάντως το παραπάνω post με ενέπνευσε στο να αρχίσω το blogging και ασφαλώς να βρω όνομα.
Mου αρέσει το rigidness του τραγόπαπα, πως να το κάνουμε;
 
Χαχαχα...Αμβρόσιε, κάνεις καλή αρχή.
Πάντως τουλάχιστον η ιερά σύνοδος φαίνεται να ήταν αρκετά πιο ειλικρινής όταν ζητούσε να να αποσυνδεθεί η αυστηρώς προσωπική ομοφυλοφιλική συμπεριφορά με την άσκηση του δημοσίου λειτουργήματος.
Την βρετανική ταινία "Ο ιερέας" την είδατε?
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?