Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2005

Και στα δικά σας...

Μπορεί οι «γάμοι» μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου να είναι και επισήμως νόμιμοι στην Μεγάλη Βρετανία, όμως ακόμα κι αν κάποιοι ήδη παντρεύτηκαν, ο πρώτος αληθινά high profile γάμος θα γίνει αύριο στο Γουίντσορ λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. O Elton John και ο David Furnish θα παντρευτούν σε μια σεμνή τελετή όπου θα παραστούν μόνο οι γονείς του ζευγαριού, εν τούτοις στην δεξίωση που θα ακολουθήσει θα παραστεί όλη η αφρόκρεμα του διεθνούς jet set. Ανάμεσά τους φυσικά και η καλή φίλη του Elton, Donatella Versace η οποία δήλωσε προσφάτως για το ευτυχές γεγονός: “O Elton John είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους μαζί με την Madonna και τον Sting. Ο γάμος του με τον David μετά από 14 χρόνια συμβίωσης είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τους gay να επιβεβαιώσουν τα δικαιώματα τους...
Θα χαρίσω στον Elton ένα σετ με αξεσουάρ ταξιδιού καθώς και μια σειρά από αντικείμενα για το σπίτι τα οποία πραγματικά λατρεύει… Στη δεξίωση θα φορέσω ένα κεντημένο κόκκινο φόρεμα με ασορτί τσάντα και παπούτσια, όλα φυσικά Versace...”.
Με άλλα λόγια, ο αγώνας τώρα δικαιώνεναι!


UPDATE
Από την άλλη, ανοίγω το ραδιόφωνο στον flash και ένα «χαριτωμένο» ζευγάρι εκφωνητών, αστειεύονται για τον επικείμενο γάμο του Elton John, με ατάκες του τύπου «πότε θα παντρευτούν τα παλικάρια» και «πότε θα φάμε κουφέτα;». Και αφού λύσουν αυτό το αγωνιώδες ερώτημα η κοπέλα ρωτά: «και ποιος από τους δύο είναι ο άντρας;» και απαντά μόνη της: «φαντάζομαι ο Elton John, αυτός ήταν παντρεμένος και με γυναίκα...».
Υποθέτω αυτή είναι η δημοσιογραφία που θα έλειπε από την Ελλάδα αν έκλεινε ο Flash…

Comments:
Σε πρόσφατη συνέντευξή του Ο Gore Vidal λέει :
"
Q:One area where things seem to have improved in America concerns homophobia. Gay marriage can now be discussed in polite company.

Vidal:I don't know that it much matters as a theme. Talk to anybody in the military and it's just as bad as when I spent three years in the Army during World War II and those suspected of same-sex activities were Section Eighted out or locked up. It was bad then, and it's bad now. An issue like gay marriage just keeps homophobia alive.

Q:So you're not an advocate of it?

Vidal:No. I know to what purposes that issue is put.... You get an issue, like gay marriage, which doesn't concern 99.9 percent of the population, and you go on and on and on about it. Proving that the Democrats are all crazy, if not all queer. Someone wants to get married, fine. What's it to me?
 
ο Gore έχει βεβαίως τα δίκια του, αλλά από την άλλη είναι σαφές ότι το θέμα στην περίπτωση της πολιτικής ένωσης των gay, δεν είναι ούτε η τελετή ούτε τα παρανυφάκια,ούτε οι μπομπονιέρες ακόμη κι αν σύντομα θα γίνουν αυτά το κυρίως θέμα...
 
Μάλιστα.
Να συμπεράνουμε λοιπόν ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ζήτημα ποσοστού των ενδιαφερομένων επί του συνολικού πληθυσμού; Το οποίο, παρεμπιπτόντως, ποιο είναι;
Τουλάχιστον στο τέλος o G.V. μοιάζει ειλικρινέστερος: Someone wants to get married, fine. What's it to me?
 
Και αν θες, μακάρι κάποτε να φτάσουμε στις μπομπονιέρες και στις λίστες γάμου στο kosta boda (βεβαίως μακάρι, κυρίως για το kosta boda)αλλά, ακόμα κι αν δυστυχώς η συζήτηση ευτελίζεται από την τηλεόραση και τις λαϊκές εφημερίδες, (ή ναι, ακόμη και από τον Gore Vidal) η ουσία προφανώς δεν βρίσκεται εκεί...
 
τα κουφέτα και οι μπομπονιέρες ιδεολογικοποιούνται από την εμμονή των ομοφυλόφιλων στον "γάμο", ενώ θα έπρεπε να ζητάνε "ληξιαρχικά αναγνωρισμένες σχέσεις"
 
Σ' αυτό δεν διαφωνώ. Η λέξη "γάμος" είναι τελείως λάθος, όμως δεν είμαι σίγουρος ότι είναι οι gay που την χρησιμοποιήσαν πρώτοι. Είναι δυστυχώς ο πιο εύκολος (και απλοϊκός) τρόπος για να χαρακτηρίσεις αυτό που σωστά περιγράφεις ως ληξιαρχικά αναγνωρισμένες σχέσεις", όταν γράφεις σε μια εφημερίδα ή μιλάς στην τηλεόραση σε ένα κυρίαρχα στρέιτ κοινό. Ενημερώνοντας τους αναγνώστες σου ή τους τηλεθεατές σου ότι οι gay (διάβαζε ανώμαλοι) θέλουν να παντρεύονται, είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να τους προκαταβάλεις αρνητικά χωρίς καν να προσπαθήσεις...
 
George, moy arese poly to sxolio soy, alla tha symfwnisw me to manifesto. An oi ellhnes gay theloyn na diekdikisoyn kati aanlogo, den prepi na kanoyn xrhsh toy oroi "gamos", alla symfono diabiwshs.
Prepei na aposyndethei h lexi gamos apo to dikaiwma, giati o gamos exei ena peplo thriskeytiko kai oxi politikoy /kratikoy xarakthra.
Alla edw ena fili sthn tv kai pairnei prostimo....ti na leme twra
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?