Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2005

Κοίτα ποιός μιλάει...

Ακολουθεί μια σταχυολόγηση μερικών «επώνυμων» απόψεων σχετικά με το θέμα του gay «γάμου» από την σημερινή Espresso, ή αλλιώς μια σύντομη ανθολογία, απλοϊκότητας, ευκολίας και ανοησίας, ο συνδυασμός των οποίων φοβάμαι ότι δυστυχώς αποτελεί τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το θέμα στην Ελλάδα...

«Είμαι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατά της καταπίεσης, κάθε είδους καταπίεση. Όσοι νομίζουν ότι πρέπει να παντρευτούν με έναν του ίδιου φύλου δεν μ ενοχλούν καθόλου»
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Γιατί να είμαι κατά των gay γάμων; Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο σπίτι του. Από την άλλη είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται οι gays να παντρευτούν, γιατί νιώθω πως ίσως το κάνουν για επανάσταση. Αφού θέλουν μπορούν να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι και αγαπημένοι, άλλωστε είναι πλέον γνωστό ότι ο γάμος δεν είναι δέσιμο των ανθρώπων, αλλά απλώς σκοτώνει τον έρωτα»
Εύη Δρούτσα

«Όχι βέβαια δεν είμαι υπέρ. Δεν το επιτρέπει η θρησκεία μας και δεν είναι σωστό να γίνεται κάτι τέτοιο»
Πέτρος Ίμβριος

«Ναι στη σχέση όχι στο γάμο και την υιοθεσία. Το παιδί θα βγει με ψυχολογικά προβλήματα αφού δεν θα έχει τα σωστά πρότυπα σε μια ομοφυλοφιλική οικογένεια»
Ρίκα Διαλυνά

«Δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το γάμο ομοφυλοφίλων. Πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να τραβήξει τη δική του πορεία ζωής και αν έχει ένα σύντροφο που εκείνος επιθυμεί»
Νίκος ψαρράς

Και η απάντηση είναι φυσικά "όχι". Προφανώς δεν έδωσα χρήματα για να αγοράσω την Espresso

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Comments:
Και μόνον ο πανικός των ετεροφυλόφιλων στην προοπτική της υιοθεσίας από ζευγάρια ομοφύλων δείχνει πόσο επαναστατικό μπορεί να είναι το πρώτο βήμα του γάμου τους και το εναλλακτικό, και πιθανόν, ανταγωνιστικό μοντέλο οικογένειας που θα καταλήξουν αναπόφευκτα να προτείνουν.
Για άλλη μια φορά η ελληνική κοινωνία δείχνει να προτιμάει τον (στενόμυαλο) προστατευτισμό.
 
πάντως έχω παρατηρήσει πως σε περιπτώσεις ομοφοβικών ξεσπασμάτων στην μπλογκόσφαιρα τηρείτε σιγή
 
Χμ...
Μία απάντηση θα ήταν ότι τα ομοφοβικά ξεσπάσματα στην blogoσφαιρα είναι τόσα πολλά που ειλικρινά δεν ξέρεις από που ν αρχίσεις. Μια άλλη ότι καθώς τα blogs ξεχειλίζουν από ανθρώπους που έχουν ως μόνο σκοπό της ύπαρξής τους τους διαδικτυακούς καυγάδες δεν θα ήθελα να σπαταλάω όλη μου την ενέργεια σε άσκοπες συζητήσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Μια τρίτη ότι ευτυχώς, εκτός από τους «ομοφοβικούς κάφρους με πληκτρολόγια» υπάρχουν άλλοι τόσοι και ακόμη περισσότεροι bloggers που έχουν κάτι εύστοχο και έξυπνο να τους απαντήσουν. Στην πραγματικότητα όμως κι ενώ όλα τα παραπάνω έχουν μια [πολύ] μεγάλη δόση αλήθειας, ο βασικός λόγος είναι ότι τις περισσότερες φορές δεν ανακαλύπτω τέτοιου είδους κρούσματα παρά μόνο όταν είναι ήδη old news. Δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα να τσεκάρω σε καθημερινή βάση όλα τα ελληνικά blogs –οφείλω μάλιστα να εκμυστηρευτώ ότι σπανίως περιπλανώμαι, αλλά συνήθως επισκέπτομαι τόπους που ήδη γνωρίζω- οπότε η μομφή σου [αν πρόκειται περί τέτοιας] γίνεται μεν δεκτή αλλά με [ελπίζω να μου αναγνωρίζονται] ελαφρυντικά...
Τέλος, αν ο πληθυντικός στο «τηρείτε» δεν είναι ευγενείας ή δεν αναφέρεται σε όλους τους σχολιαστές τούτου του post, οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι το όνομα του blog είναι μάλλον παραπλανητικό: Η Ομάδα G φοβούμαι ότι απαριθμεί ένα μόνο μέλος [που κάνει ότι μπορεί]...
 
οκ ... και δεν ήταν μομφή ... μάλλον απορία ... που ελύθη ...
 
egw pali exw mia aporia, poios einai ayto o diashmos petros Imbrios?

Twra sobara, th kalyterh kinhsh tin eida se ena blog enantia se enan omofobiko, poy dhmosiese kai parotryne toyw episkeptes na toy apanthsoyn...xexexe fantasteite, exeis 5.567 email sto inbox soy
 
kai kala ta atoma, otan o ypoyrgos dikaiosynhs apanta me asynarthsies kai menoyn oloi siwpiloi, e, ayto eina to xeirotero! Giati re paidia den organwnomaste na steiloyme apo ena email sto ypoyrgeio kai se alloys foreis?!
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?