Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2005

Σκληρή καρδιά...

Και μια και βρισκόμαστε στο πεδίο του σινεμά –ακόμη κι αν φοβάμαι ότι σας προσγειώνω απότομα μετά το Brokeback Mountain-, αν είδατε την Καρδιά του κτήνους του Ρένου Χαραλαμπίδη και είχατε στο παρελθόν διαβάσει το ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου, θα παρατηρήσατε φαντάζομαι μια μικρή, αλλά αξιοπρόσεκτη διαφορά.
Σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό aftershave, μερικούς μήνες πριν, ο Ρένος Χαραλαμπίδης «εξηγoύσε»:«Στο βιβλίο έχει πιο “gay” φινάλε. Βέβαια για να φτάσω εγώ σ’ αυτό το gay φινάλε, που αυτό είχαμε συμφωνήσει, συνειδητοποίησα ότι η ταινία θα διαρκούσε έξι ώρες –για να πάρω τον χαρακτήρα και να τον πάω εκεί πέρα. Και με τη σύμφωνη γνώμη του Τατσόπουλου, του κάνω μια “τρίπλα” του χαρακτήρα και τελειώνουμε αλλιώς».
Μάλιστα...

Comments:
Και καλά, εδώ υποτίθεται ότι έχουμε τη συγκατάθεση του συγγραφέα στην αλλαγή του ...gay τέλους – φαντασθείτε πόσο σημαντικό ήταν δραματουργικά!- αλλά η λίστα των ταινιών του παγκόσμιου κινηματογράφου που μεταφέρουν στην οθόνη μυθιστορήματα, ακόμη και του gay λογοτεχνικού κανόνα, διαστρεβλώνοντας την υπόθεση μέχρι ακατανοησίας, μικραίνοντας την έκταση των gay χαρακτήρων, αλλάζοντας το φύλο αυτών ή των ερωτικών εταίρων τους είναι ατελείωτη. Είναι να μην την αρχίσουμε αυτή την κουβέντα...
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?