Τρίτη, Νοεμβρίου 08, 2005

Αυτό το αγόρι ποιος θα το φιλήσει;

Προφανώς δεν είναι μόνο το δικό μας ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο που έχει πρόβλημα με την απεικόνιση ενός φιλιού μεταξύ δύο ανδρών στην τηλεόραση. Το πολυσυζητημένο φιλί δυο πρωταγωνιστών της βραζιλιάνικης τηλεοπτικής σειράς America, δεν προβλήθηκε ποτέ στο επεισόδιο της περασμένης Κυριακής, ξεκινώντας μια ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στους δημιουργούς της σειράς και στο κανάλι που την προέβαλλε, για το ποιος φταίει. Η σεναριογράφος Gloria Perez και οι δυο πρωταγωνιστές Bruno Gagliasso και Erom Cordeiro, δηλώνουν ότι γύρισαν την περιβόητη σκηνή σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές ώστε το κανάλι να διαλέξει αυτή που προτιμούσε, όμως οι υπεύθυνοι του δικτύου προτίμησαν να μην την συμπεριλάβουν στο επεισόδιο. Οι υπεύθυνοι του Globo Network από την άλλη, επιμένουν ότι προέβαλλαν όλα τα επεισόδια της σειράς όπως τα έλαβαν από πους παραγωγούς, χωρίς να αλλάξουν οτιδήποτε.
Αναζητώντας το «τις πταίει» εν τούτοις, κρατήστε ως σημαντική λεπτομέρεια το γεγονός ότι η τηλεθέαση του συγκεκριμένου επεισοδίου της σειράς την περασμένη Κυριακή, άγγιξε επίπεδα ρεκόρ, ξεπερνώντας ακόμα και αυτή του τελευταίου τελικού του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου!


Comments:
είναι λίγο λυπηρό όταν ένα φιλί ανεβάζει την τηλεθέαση όπως ένα νούμερο κάποιου τσίρκου ... ποτέ δεν φανταζόμουν πως η δήθεν αποδοχή θα σημαίνει πως θα μας έκλειναν στο γυάλινο κουτί και θα μας παρακολουθούσαν με γαργαλιστικό τρόμο να ... φιλιόμαστε
 
Από τη μια πλευρά έχεις δίκιο.
Από την άλλη έχει ενδιαφέρον κάτι που λέει η σεναριογράφος: "Even heterosexual men, who tend to be more conservative, wanted the kiss. Everyone wanted it. I was very happy about it because it showed that things were changing in Brazil,".
Εξ άλλου, λίγο η πολύ, εδώ που φτάσαμε όλα για πούλημα είναι...
 
δυστυχώς...
 
Τον περασμένο Γενάρη ο συνήγορος του πολίτη στη Βραζιλία João Gilberto Gonçalves Filho είχε πει ότι κάποτε στο μέλλον οι άνθρωποι θα εκπλήσσονται για το πώς συμπεριφερόμαστε σήμερα στους gay και θα το καταδικάζουν, όπως και εμείς σήμερα καταδικάζουμε τη σκλαβιά ή τη στέρηση δικαιωμάτων στις γυναίκες τον περασμένο αιώνα. Προφανώς όμως το μέλλον αργεί ακόμη.
Εκτός κι αν όσα βλέπουμε να συμβαίνουν αποτελούν τους επιθανάτιους σπασμούς του παρόντος.
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?