Πέμπτη, Νοεμβρίου 03, 2005

Τα μυστικά των αποδυτηρίων

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της τρεις φορές ολυμπιονίκης με την ομάδα μπάσκετ των ΗΠΑ και φετινής MVP του WNBA(όπου W, women και όπου ΝBA... ΝΒA), Sheryl Swoopes, ότι είναι λεσβία, τα μέσα ενημέρωσης στην Αμερική αναρωτιούνται έντονα, ποίος θα είναι ο πρώτος άντρας αθλητής που όντας στην κορυφή της καριέρας του, θα αποκαλύψει ότι είναι gay. Βεβαίως μπορεί το coming out της Sheryl Swoopes να μην προκάλεσε ιδιαίτερες αναταράξεις στους κόλπους του συντηρητικού αθλητικού κόσμου διότι, όπως εξηγεί αυτό το άρθρο της San Francisco Chronicle απλά πρόκειται για το WNBA, είναι γυναίκα, το μυστικό της δεν ήταν ιδιαίτερα μυστικό και κυρίως η έξοδός της από την ντουλάπα δεν είχε καθόλου να κάνει με το βασικό συστατικό των σπορ, τον macho ανδρισμό.
Από την άλλη, ένας άνδρας που βρίσκεται στην κορυφή του NBA ή του NFL έχει πολύ περισσότερα να διακινδυνεύσει όπως υπογραμμίζει το Fox Sports. Το λιγότερο από αυτά είναι να χάσει την «εκτίμηση» των συμπαικτών του, το περισσότερο, τις πλούσιες παροχές των χορηγών του που είναι (πολύ) πιθανόν να μην επιθυμούν να ταυτίσουν την εικόνα τους με έναν ανοιχτά gay αθλητή. Το μόνο σίγουρο υποστηρίζουν όλοι, είναι ότι οι gay είναι πολλοί περισσότεροι στα σπορ απ όσο θα ήθελαν όλοι να πιστεύουν, απλά, σ ένα «επαγγελματικό χώρο» όπου η... γυναίκα του Καίσαρα δεν έχει καμιά απολύτως σημασία να είναι τίμια αν απλά δείχνει έτσι, κανείς δεν παίρνει το ρίσκο να αλλάξει το status quo. Τουλάχιστον όχι υπό τον φόβο του να καταστραφεί επαγγελματικά εξ αιτίας μιας ηθικά θαρραλέας απόφασης.
Γυρίζοντας πίσω στην περίπτωση της Serryl Swoopes πάντως ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της αποκάλυψης του σεξουαλικού της προσανατολισμού, ήταν κάτι που πέρασε στα ψιλά: Το γεγονός ότι συνέπεσε με την ανακοίνωση της οικονομικής υποστήριξης της αθλήτριας από την Olivia cruises μιας τουριστικής εταιρίας που ειδικεύεται σε κρουαζιέρες για gay γυναίκες. Κάτι που αποδεικνύει ότι με το κατάλληλο κίνητρο, όλα μπορούν να συμβούν...

Comments: Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?