Πέμπτη, Οκτωβρίου 27, 2005

Οι θησαυροί της ντουλάπας #1

Το φθινόπωρο ενδείκνυται για βόλτες στην φαρδιά λεωφόρο των αναμνήσεων. Κατεβάζοντας τα πουλόβερ και βάζοντας τα t-shirt στην ναφθαλίνη, εύκολα συνεχίζεις την εξερεύνηση στα υπόλοιπα ντουλάπια του σπιτιού, ανακαλύπτοντας πράγματα που είχες ξεχάσει ότι έχεις κρατήσει, ενθυμούμενος στιγμές από την ζωή σου που αναρωτιέσαι μετά πως ήταν δυνατόν να τις έχεις ξεχάσει...
Σ΄ ένα από τα ντουλάπια μου, ανακάλυψα αυτές τις μέρες ένα περιοδικό Flash (ναι κάποτε υπήρξε και τέτοιο), από τον Μάρτιο του 1994, στις σελίδες του οποίου σ’ ένα αφιέρωμα εναντίον του ρατσισμού, φιλοξενούνταν μια συνέντευξη του Γρηγόρη Βαλλιανάτου με δυο φωτογραφίες που είχαν θυμάμαι, σοκάρει την σεμνή «κοινή γνώμη». Ο ίδιος και ο φίλος του όχι μόνο πόζαραν γυμνόστηθοι και αγκαλιασμένοι αλλά φιλιόνταν στο στόμα, κάνοντας τον απλό λαό να (ανα)κράζει «θα μας κάψει ο Θεός.
Ο Θεός φυσικά δεν μας έκαψε, το outing που προανήγγειλε ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος από την συνέντευξή του τρομάζοντας τους κρυφούς gay της χώρας δεν ήρθε ποτέ, αλλά οι δυο εκείνες σελίδες επέζησαν στο ντουλάπι μου για περισσότερο από μια δεκαετία.
Kαιρός να τις ξαναθυμηθούμε. Καιρός να δούμε κι άλλες ανάλογα θαρραλέες συμπεριφορές, καιρός να αφήσουμε πίσω τις dont ask dont tell εποχές -ουπς, παρασύρθηκα μάλλον από το «ηρωικό» κλίμα των ημερών...

Comments:
Ti μου θύμισες..Κατα τ΄άλλα καθόλου πρόοδος.Αφού παντρεύτηκε ο Ντάβλας πρέπει και ο Γρηγόρης να το ξανασκεφτεί.Αμ πως..
 
Mη περιμένεις πρόοδο όταν ο κάθε ωραιοπαθής Βαλλιανάτος εκμεταλλεύεται το gay κίνημα για να δείξει τους τρικέφαλους στο φακό.
Δεν είναι ανάγκη να κατασκευάζουμε ήρωες γιατί θα έρθει μέρα που θα γίνει ήρωας και ο Γιανέλος.
 
Αυτο το Blog gay or not δε λειτουργεί¨?
 
Ότι και να είναι ή να ήθελε να ικανοποίησει εγωιστικά ο Βαλλιανάτος, ή ο Γιανέλος, ή όποιος άλλος, δεν παύουν όλοι αυτοί να έχουν δώσει το παρόν και να έχουν παλέψει για μια αλλάγή. Και για πολύ καιρό ήταν φωνές μόνες...και ο γράφων το έχει ζήσει από κοντά αυτό. Είναι άνθρωποι που βγήκαν εκτέθηκαν και τόλμησαν και έχουν συμβάλει και συνεχίζουν, απλά το θέμα είναι να βρεθούν ικανοί αντικαταστάτες (Μακάρι καλύτεροι). Ας αναρωτηθεί ο καθένας μας , Εγω τι έκανα για αυτό?
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?