Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 07, 2005

Not so happy together...

"Οι γονείς μου θα προτιμούσαν να μείνω παράλυτος, έτσι ώστε να μπορούν να μου δώσουν όλη την αγάπη και την συμπόνια τους. Aκόμη κι αν μεταμορφωνόμουν σε εξωγήινο, τουλάχιστον θα ένοιωθαν κάποια περιέργεια για μένα". Ο νεαρός gay άντρας που μιλά στην εφημερίδα China Daily προτιμά για λόγους εύκολα κατανοητούς να κρατήσει την ανωνυμία του.
Διότι μπορεί από το 1997 η ομοφυλοφιλία να μην είναι παράνομη στην Κίνα και πολλά πράγματα να έχουν αλλάξει από την εποχή που το πιο δημοφιλές (συγνώμη το μόνο) ανάγνωσμα στην χώρα ήταν το Κόκκινο Βιβλίο, εν τούτοις το να είσαι gay ακόμη κι αν δεν επιφέρει ποινές, έχει ένα ίσως πιο βαρύ τίμημα, αυτό του κοινωνικού εξοστρακισμού.
Κι αν η κατάσταση στην Κίνα του υπαρκτού σοσιαλισμού μοιάζει λίγο πολύ αναμενόμενη, όπως φαντάζεστε δεν είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που η κατάσταση είναι παρόμοια. Διαβάστε εδώ ένα ακόμη χρήσιμο άρθρο για το τι σημαίνει να είσαι gay στο Λίβανο εν έτη 2005 –περίπου ότι σήμαινε να είσαι gay στην Ελλάδα στην δεκαετία του 60 και του 70 υποθέτω...

Comments:
Ο νεαρός κινέζος επισημαίνει δυστυχώς μια από τις πιο χαρακτηριστικές διαφορές των ομοφυλοφίλων από άλλες μειονότητες που υφίστανται κοινωνικές και νομικές διακρίσεις. Τα μέλη εκείνων μπορούν τουλάχιστον μέσα στις οικογένειες τους να βρουν κατανόηση και προστασία. Αντίθετα για τους gay οι γονείς αποτελούν συνήθως τους πιο απηνείς διώκτες τους.
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?