Τρίτη, Σεπτεμβρίου 27, 2005

Δραμαμίνες

Κι αν αυτό δεν αποτελεί από μόνο του οξύμωρο, στο περιοδικό Nitro, υπάρχει στήλη κριτικής βιβλίου... Στο τελευταίο τεύχος του, το βιβλίο που ο συντάκτης της στήλης προτείνει, είναι η "Γραμμή της Ομορφιάς" του Άλαν Χόλινχερστ, και δυστυχώς ούτε ο εξυπνακίστικος τίτλος του «Ο Ήλιος Καίει», δεν αρκεί να σε προϊδεάσει για το επίπεδο του άρθρου, που ξεκινά με την φράση «Ήξερα που έμπλεκα» και συνεχίζει με μεγαλειώδεις ατάκες όπως «η αλήθεια είναι ότι φοβόμουν πως από λεπτό σε λεπτό θα ερχόταν η hardcore gay σκηνή με λεπτομερείς περιγραφές και θα ξερνούσα».
Και αφού στη συνέχεια ο συντάκτης απολογείται για τα κόμπλεξ του τα οποία φυσικά οφείλονται στην ανατροφή του, που τον κράτησε μακριά από κάθε επαφή με ομοφυλόφιλους μέχρι την ηλικία των 24 ετών (μα στ’ αλήθεια που μεγάλωσε;) και αφού ξεκαθαρίζει ότι οι gay δεν είναι «ούτε τρίτο φύλο, ούτε μυστική κοινωνία μεταλλαγμένων που θέλουν να μας πηδήξουν» καταλήγει ότι το βιβλίο στην πραγματικότητα δεν είναι κακό: «Ομολογουμένως οι σεξουαλικές εικόνες με απωθούσαν και μου χάλασαν την απόλαυση ενός κατά τα άλλα πολύ καλού βιβλίου γιατί τους έδινα περισσότερη σημασία απ όση τους άξιζε. Αλλά δεν σταμάτησα να διαβάζω, ούτε ξέρασα. Άντεξα». Μπράβο σας νεαρέ μου, αυτό κι αν είναι κατόρθωμα...

αν σας... καίει, το υπόλοιπο εδώ
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Comments:
μάλλον διαβάζετε τα λάθος περιοδικά
 
δυστυχώς, το αυτό συμβαίνει με τους περισσότερους στην χώρα μας και όχι μόνο.
ευτυχώς δεν διαβάζω μόνο αυτά.
αυτά τυγχάνει να τα ξεφυλλίζω, συχνά ακόμη και άθελά μου όπως κάνουμε πολλοί.
το πρόβλημα ξεκινά από το γεγονός ότι περιοδικά σαν το nitro τα διαβάζουν τόσοι πολλοί περισσότεροι απ όσους διαβάζουν τα «σωστά» περιοδικά που η αναπαραγωγή ανόητων στερεοτύπων από τις σελίδες τους αποκτά καλώς η κακώς, δύναμη.
ή πάλι ίσως είμαι περισσότερο politically correct απ ότι θα έπρεπε, ή αν θες όπως έχει γράψει μια αναγνώστρια της στήλης, μπορεί να φταίει απλά, ότι «έχω την μύγα»...
 
Αν αυτά είναι τα λάθος περιοδικά, προσωπικά θα με ενδιέφερε να δω μια λίστα των σωστών (ελληνικών) περιοδικών, κάτι σαν το ...ΤΟΡ 5 ΓΚΕΪ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑΤΩΝ της εν λόγω σελίδας "κριτικής βιβλίου".
Επίσης των σωστών τηλεοπτικών εκπομπών, blogs κλπ.
Για να μην χρειάζεται να ξερνάω...
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?