Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 14, 2005

Το μεν πνεύμα πρόθυμο, η δε σαρξ ασθενής...

Ενώ το μυαλό μου είναι γεμάτο πράγματα που θα ήθελα να γράψω, εν τούτοις οι τελευταίες μέρες (φοβάμαι δε, και αυτές που θα ακολουθήσουν…) δεν μου επιτρέπουν να ασχοληθώ όσο θα ήθελα (ή θα έπρεπε) με την Ομάδα G.

Αν υποθέσουμε ότι τα post μου λείπουν σε κάποιους (και εδώ είναι που σκέφτεστε " να και αυτός νομίζει ότι επιτελεί κοινωνικό έργο" –ε, λοιπόν όχι!) το μόνο που μπορώ να κάνω προς το παρόν είναι (ζηλεύοντας την δόξα του Reycorazon), να σας «δείξω τον δρόμο» για να απολαύσετε εδώεδώ), ένα από τα πιο συγκινητικά πράγματα που διάβασα τον τελευταίο καιρό. Το Brokeback Mountain της Annie Proulx, έγινε ταινία από τον Ang Lee, κέρδισε το Χρυσό Λιοντάρι στο φεστιβάλ Βενετίας και επαινέθηκε ομόφωνα από τον τύπο.

Εν τω μεταξύ στην μίζερη ελληνική πραγματικότητα μαθαίνω το εξής -αστείο και θλιβερό μαζί: η εταιρία διανομής της ταινίας αρνήθηκε να προμηθεύσει φωτογραφικό υλικό σε δημοσιογράφο που επικοινώνησε μαζί της για να γράψει ένα άρθρο για το φιλμ σε gay περιοδικό.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Odeon, δεν θέλουν να παρουσιάσουν το φιλμ σε “τέτοια έντυπα”, τουλάχιστον όχι πριν πάρει μερικά βραβεία ή ένα Όσκαρ, οπότε o gay χαρακτήρας του πάψει να τρομάζει τους straight υποψήφιους θεατές.
Ω, Θεέ μου...


Comments:
Χαχαχα! Ώστε οι str8 τρομάζουν από τους gay? Γιατί δεν γυρίζουν τότε και μια τρόμου με τον κόμη Γκαίουλα; "Ουουουου!!! Νόστιμα str8 λαιμουδάκια...".
"I never drink... sperm".
 
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
 
Το πρόβλημα, άραγε, είναι μόνον της Odeon ή και των ομοφυλοφοβικών "straight" υποψηφίων θεατών που αρνούνται να δουν ό,τι ξεφεύγει από ή αμφισβητεί τις κατεστημένες ηθικές και αισθητικές (διάβαζε ερωτικές) αντιλήψεις. Άλλωστε η εμπορική αποτυχία της "Κακής Εκπαίδευσης" είναι σχετικά πρόσφατη. Κι ας μη μιλήσουμε για την τύχη των ταινιών των ελλήνων σκηνοθετών με gay θεματική...
 
To αστείο είναι ότι και το Κακή Εκπαίδευση ήταν μια ταινία της ίδιας εταιρίας διανομής -και αν αναρωτιέσαι γιατί τις αγοράζουν αφού δεν ξέρουν τι θα τις κάνουν, η απάντηση είναι πως στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν στην χώρα μας την ξένη εταιρία παραγωγής τους οπότε δεν είναι ακριβώς δική τους επιλογή.
Όσο για το κοινό, δεν έχει κανένα πρόβλημα να δει το Φιλαδέλφεια, όπου ο άκακος (βραβευμένος με Όσκαρ) gay πεθαίνει σκορπίζοντας αγάπη και καλοσύνη στο διάβα του, αλλά ναι νιώθουν άβολα όταν οι πρωταγωνιστές στις ταινίες του Αλμοδοβάρ παίρνονται.
Το Brokeback Mountain από αυτή την άποψη θα είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση, όχι μόνο γιατί όντως θα πάρει βραβεία οπότε θα γίνειstraight user friendly, αλλά γιατί σύμφωνα με όσους το είδαν δεν είναι απλά βαθιά συναισθηματικό αλλά δεν διστάζει να δείξει τους πρωταγωνιστές του -όχι να φιλιούνται- αλλά να κάνουν σεξ. Προβλέπονται πολλές άβολες στιγμές στα multiplex της χώρας...
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?