Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2005

Ο κυβερνήτης είναι γυμνός

Σε μια κίνηση που μάλλον δεν εξέπληξε κανέναν, ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Arnold Schwarzenegger, ανακοίνωσε μέσω της εκπροσώπου τύπου του, ότι προτίθεται να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το νομοθετικό σώμα της πολιτείας για την νομιμοποίηση του δικαιώματος των gay ζευγαριών στον γάμο. Η πρόταση για την κατάρτιση του νομοσχεδίου πέρασε την περασμένη Τρίτη με οριακή πλειοψηφία από το σώμα των νομοθετών, αλλά το θέμα δεν μοιάζει να προχωρά περισσότερο μετά τις δηλώσεις του Arnold, ο οποίος σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του πρόκειται να ασκήσει βέτο «από σεβασμό στην θέληση των ψηφοφόρων του».
Τα επιχειρήματά του βασίζονται σε ένα δημοψήφισμα που είχε γίνει πριν πέντε χρόνια και στο οποίο η πλειοψηφία των ανθρώπων που έφτασαν ως στις κάλπες, είχε αποφασίσει να μην αναγνωρίζονται στο έδαφος της Καλιφόρνια οι gay γάμοι που έχουν γίνει σε άλλες πολιτείες της Αμερικής.
«Ο κυβερνήτης πιστεύει ότι τα gay ζευγάρια δικαιούνται την πλήρη προστασία του νόμου και ότι δεν θα πρέπει να γίνονται θύματα διακρίσεων βάση του τύπου της σχέσης τους» δηλώνει η ανακοίνωση του γραφείου του Arnie, για να αντικρούσει την ίδια την ουσία αυτής της πρότασης λίγες γραμμές πιο κάτω.


Comments:
Όταν τα βασικά ατομικά δικαιώματα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης σε δημοψήφισμα και η νομοθετική εξουσία συναντά το ιδεοληπτικό βέτο της εκτελεστικής, η απόσταση της Καλιφόρνιας από το Ιραν των προσφάτων εκτελέσεων ομοφυλοφίλων δεν πρέπει να είναι και τόσο πολύ μεγάλη.
Ευτυχώς που στην πατρίδα μας εν όψει και της ΔΕΘ έχουμε σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούμε.
 
Χα, χα...
το σκίτσο αστείο, η πραγματικότητα, όχι και τόσο...
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?