Δευτέρα, Αυγούστου 22, 2005

Holy smoke Batman!


Δεν χρειάζεται να έχεις βρώμικο μυαλό για να αντιληφθείς ότι μάλλον κάτι παράξενο υπάρχει στην σχέση του Batman με τον ανήλικο protégé του, Robin. Εν τούτοις ακόμη κι αν η σκέψη είχε περάσει από μυαλό όλων, το μεταξύ τους ρομάντζο είναι στα κόμικ και στις ταινίες κρυμμένο πιο βαθιά κι από την στολή του υπερήρωα στην ντουλάπα του Μπρους Γουέιν. Όχι πια! Η DC Comics με φρίκη ανακάλυψε προσφάτως στην Νεοϋρκέζικη γκαλερί Kathleen Cullen μια έκθεση με έργα του Mark Chamberlain που απεικονίζουν τον Batman ημίγυμνο ή γυμνό, καθώς και το ζευγάρι των υπερηρώων σε ξεκάθαρα ερωτικές πόζες. Το νομικό τμήμα της DC απείλησε την γκαλερί με μηνύσεις αν δεν απέσυρε τους πίνακες όπως και το site Artnet που επίσης φιλοξενούσε τους πίνακες του καλλιτέχνη -αν και όταν γράφονταν αυτές οι γραμμές οι πίνακες βρίσκονταν ακόμη στη θέση τους.

more news from the batcave
O Mark Chamberlain, φαίνεται ότι δεν είναι ο μόνος καλλιτέχνης που πιστεύει ότι η σχέση του Ρόμπιν και του Μπατμαν είναι απλά φιλική.
Δείτε και τον πίνακα Secrets of the batcave της (προφανώς ελληνικής καταγωγής, αν αναλογιστείς όχι μόνο το επίθετο, αλλά και το γεγονός ότι ο γιός της ονομάζεται Νίκος), Isabel Samaras. Επισκεφθείτε το site της για μια γερή δόση pop ειρωνίας και μια σειρά από έργα που αποκαθηλώνουν γοητευτικά και ολίγον creepy τηλεοπτικά icons της δεκαετίας του 60 και του 70...

Comments: Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?