Σάββατο, Ιουλίου 16, 2005

When David met Constantine


Μπορεί να τον γνωρίζετε από τις λαχταριστές πισίνες του και τις ποπ αρτ (αν και ο ίδιος δεν θέλει να τις λέτε έτσι) εμμονές του και την εικονογραφία του χρωματιστού Λος Άντζελες, όμως ο Ντέιβιντ Χόκνεϊ ένας από τους πιο επιδραστικούς (και μοσχοπουλημένους) σύγχρονους ζωγράφους δεν έχει να παρουσιάσει μόνο χρωματιστά eye candies. Στο μουσείο Μπενάκη (στο Κολωνάκι) παρουσιάζονται από τα τέλη Ιουνίου 87 χαρακτικά του από τις δεκαετίες του 60 και του 70 ανάμεσά τους και 12 εμπνευσμένα από ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, το έργο του οποίου ο Χόκνεϊ εκτιμά ιδιαιτέρως. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και αν δεν απατώμαι τις Πέμπτες είναι ανοιχτή μέχρι πολύ αργά το βράδυ.

----

Εν τω μεταξύ στο κυριακάτικο Βήμα, ο Νίκος Μπακουνάκης γράφει στα "Βιβλία": "Ωραία και αισθησιακά τα χαρακτικά, αλλά ξεκάθαρα ομοφυλοφιλικά, σαν μανιφέστο, σε βαθμό που προδίδουν τον ίδιο τον ποιητή - κυρίως την ποίησή του".
Μάλιστα...


Comments:
teleia ekthesi
xxx
 
Στην έκθεση αυτή, αναφέρθηκα κι εγώ, σε δική μου καταχώρηση. Την είδα την πρώτη μέρα που άνοιξε. Ωστόσο θα συμφωνήσω με τον σχολιαστή του Βήματος: Ουσιαστικά, όλα τα χαρακτικά (επι συνόλου 8), που αναφέρονταν στον Καβάφη, είχαν το ίδιο θέμα. Που μάλλον, μονομέρεια συνιστά. Και αδικία για τον ποιητή.
Χάρηκα ιδιαίτερα το: "Ρωτούσε για την ποιότητα".
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?