Τρίτη, Ιουλίου 19, 2005

Scrambled!

Γεννιέσαι ή γίνεσαι; Αυτό το ερώτημα αποτελεί το θέμα ενός καινούριου βιβλίου δυο βρετανών επιστημόνων (του ευρύτερου κλάδου της ψυχο...) των Γκλεν Γουίλσον και Καζί Ράχμαν που φέρει τον τίτλο “Born Gay”.

Η απάντηση για τους δυο δόκτορες είναι ξεκάθαρη: Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η ομοφυλοφιλία είναι επίκτητη, αντιθέτως είναι σαφές ότι η σεξουαλικότητα ενός ανθρώπου καθορίζεται ήδη από την εμβρυϊκή του ηλικία. Η θεωρία τους, την οποία στηρίζουν με μια σειρά από βαρύγδουπες μελέτες, προκαλεί ήδη συζητήσεις στην γηραιά Αλβιόνα εν τούτοις δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν η οποιαδήποτε απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έχει στην πραγματικότητα οποιαδήποτε χρησιμότητα.

Η σωστή απάντηση ίσως να είναι ότι απλά δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε. Κατά την ταπεινή μου γνώμη η βαθιά αγωνία των επιστημόνων της ψυχιατρικής εδώ και δεκαετίες, έχει την ίδια σημασία όσο και η θεμελιώδης απορία σχετικά με το αυγό και την κότα; Εν τέλει, αυτό που μετρά, είναι το γεγονός ότι το αυγό υπάρχει -για να μην σας πώ ότι είναι και εξαιρετικά νόστιμο...


Comments:
Ασφαλώς κι έχει σημασία, αφού αν η αιτιολογία της ανδρικής ομοφυλοφιλίας (για την γυναικεία κανείς δεν μοιάζει να ενδιαφέρεται, προς το παρόν) είναι γονιδιακής φύσεως, τότε οι κάθε είδους ομοφοβικοί μπορούν να ελπίζουν ότι χάρη στον προγεννετικό έλεγχο θα μπορούν να την εντοπίζουν και να ...πράττουν αναλόγως.
 
Δημοσίευση σχολίου

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?