Πέμπτη, Δεκεμβρίου 29, 2005

Ελπίζοντας ότι θα περάσει τη μετά θάνατον ζωή σ ένα gay bar…

Το γεγονός ότι το όνομά του έχει ακούγεται ελληνικό δεν μας εκπλήσσει καθόλου, το ίδιο «ελληνικές» ακούγονταν τόσα χρόνια και οι απόψεις του… O Charles Socarides διάβόητος ψυχίατρος και ψυχαναλυτής υποστήριζε με πάθος την άποψη ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μια ασθένεια που θεραπεύεται με την κατάλληλη αγωγή, ακόμη και αφού η αμερικανική ψυχιατρική ένωση είχε αφαιρέσει την ομοφυλοφιλία από την λίστα των ψυχικών παθήσεων.
Συγγραφέας δεκάδων βιβλίων και συχνός επισκέπτης τηλεοπτικών πλατό, ίδρυσε το 1992 την National Association for Research and Therapy of Homosexuality ο κύριος στόχος της οποίας ήταν «να προσφέρει ψυχολογική βοήθεια σε γυναίκες και άνδρες που επιθυμούν την αλλαγή». Σύμφωνα με δικές του εκτιμήσεις, ο Dr Socarides βοήθησε ένα 35% των πελατών του να αλλάξουν σεξουαλικό προσδιορισμό και ένα ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό να ελέγξει τις ορμές του.
Το αστείο είναι ότι την «θεραπεία» που προσέφερε στους ασθενείς του δεν κατάφερε να «προσφέρει» στον γιο του Richard, ο οποίος όχι μόνο είναι gay, αλλά διετέλεσε σύμβουλος του Bill Clinton σε GLBT θέματα.
O
Charles Socarides απεβίωσε την περασμένη Κυριακή σε ηλικία 83 ετών, και ο κόσμος μας δείχνει ήδη, λίγο καλύτερος...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 27, 2005

A song for you...







Από την τελευταία σελίδα του περιοδικού Sonik ένα εξαιρετικό κόμικ, με μουσική υπόκρουση το "for today i am a boy" του Antony (and the Johnsons).

Παρεμπιπτόντως το I'm a bird now, ψηφίστηκε -δικαίως- από τους συντάκτες του περιοδικού ως ο καλύτερος δίσκος της χρονιάς.

Αν δεν τον έχετε αγοράσει ήδη, σπεύσατε...


Παρασκευή, Δεκεμβρίου 23, 2005

Καλά Χριστούγεννα...*


*Οι ευχές δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο, τουλάχιστον από άποψη ευρηματικότητας...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 21, 2005

Entrées...

Σούπα.
Πάντα μια καλή ιδέα για να ξεκινήσεις το χριστουγεννιάτικο δείπνο...








Φωτό από το BoingBoing


Τρίτη, Δεκεμβρίου 20, 2005

Κοίτα ποιός μιλάει...

Ακολουθεί μια σταχυολόγηση μερικών «επώνυμων» απόψεων σχετικά με το θέμα του gay «γάμου» από την σημερινή Espresso, ή αλλιώς μια σύντομη ανθολογία, απλοϊκότητας, ευκολίας και ανοησίας, ο συνδυασμός των οποίων φοβάμαι ότι δυστυχώς αποτελεί τον τρόπο που αντιμετωπίζεται το θέμα στην Ελλάδα...

«Είμαι υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων και κατά της καταπίεσης, κάθε είδους καταπίεση. Όσοι νομίζουν ότι πρέπει να παντρευτούν με έναν του ίδιου φύλου δεν μ ενοχλούν καθόλου»
Αλεξάνδρα Πασχαλίδου

Γιατί να είμαι κατά των gay γάμων; Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει στο σπίτι του. Από την άλλη είμαι της άποψης ότι δεν χρειάζεται οι gays να παντρευτούν, γιατί νιώθω πως ίσως το κάνουν για επανάσταση. Αφού θέλουν μπορούν να ζήσουν μαζί ευτυχισμένοι και αγαπημένοι, άλλωστε είναι πλέον γνωστό ότι ο γάμος δεν είναι δέσιμο των ανθρώπων, αλλά απλώς σκοτώνει τον έρωτα»
Εύη Δρούτσα

«Όχι βέβαια δεν είμαι υπέρ. Δεν το επιτρέπει η θρησκεία μας και δεν είναι σωστό να γίνεται κάτι τέτοιο»
Πέτρος Ίμβριος

«Ναι στη σχέση όχι στο γάμο και την υιοθεσία. Το παιδί θα βγει με ψυχολογικά προβλήματα αφού δεν θα έχει τα σωστά πρότυπα σε μια ομοφυλοφιλική οικογένεια»
Ρίκα Διαλυνά

«Δεν νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε το γάμο ομοφυλοφίλων. Πιστεύω πως ο καθένας μπορεί να τραβήξει τη δική του πορεία ζωής και αν έχει ένα σύντροφο που εκείνος επιθυμεί»
Νίκος ψαρράς

Και η απάντηση είναι φυσικά "όχι". Προφανώς δεν έδωσα χρήματα για να αγοράσω την Espresso

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Και στα δικά σας...

Μπορεί οι «γάμοι» μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου να είναι και επισήμως νόμιμοι στην Μεγάλη Βρετανία, όμως ακόμα κι αν κάποιοι ήδη παντρεύτηκαν, ο πρώτος αληθινά high profile γάμος θα γίνει αύριο στο Γουίντσορ λίγα χιλιόμετρα έξω από το Λονδίνο. O Elton John και ο David Furnish θα παντρευτούν σε μια σεμνή τελετή όπου θα παραστούν μόνο οι γονείς του ζευγαριού, εν τούτοις στην δεξίωση που θα ακολουθήσει θα παραστεί όλη η αφρόκρεμα του διεθνούς jet set. Ανάμεσά τους φυσικά και η καλή φίλη του Elton, Donatella Versace η οποία δήλωσε προσφάτως για το ευτυχές γεγονός: “O Elton John είναι ένας από τους καλύτερους μου φίλους μαζί με την Madonna και τον Sting. Ο γάμος του με τον David μετά από 14 χρόνια συμβίωσης είναι ένας τρόπος να βοηθήσει τους gay να επιβεβαιώσουν τα δικαιώματα τους...
Θα χαρίσω στον Elton ένα σετ με αξεσουάρ ταξιδιού καθώς και μια σειρά από αντικείμενα για το σπίτι τα οποία πραγματικά λατρεύει… Στη δεξίωση θα φορέσω ένα κεντημένο κόκκινο φόρεμα με ασορτί τσάντα και παπούτσια, όλα φυσικά Versace...”.
Με άλλα λόγια, ο αγώνας τώρα δικαιώνεναι!


UPDATE
Από την άλλη, ανοίγω το ραδιόφωνο στον flash και ένα «χαριτωμένο» ζευγάρι εκφωνητών, αστειεύονται για τον επικείμενο γάμο του Elton John, με ατάκες του τύπου «πότε θα παντρευτούν τα παλικάρια» και «πότε θα φάμε κουφέτα;». Και αφού λύσουν αυτό το αγωνιώδες ερώτημα η κοπέλα ρωτά: «και ποιος από τους δύο είναι ο άντρας;» και απαντά μόνη της: «φαντάζομαι ο Elton John, αυτός ήταν παντρεμένος και με γυναίκα...».
Υποθέτω αυτή είναι η δημοσιογραφία που θα έλειπε από την Ελλάδα αν έκλεινε ο Flash…

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 19, 2005

You have 5.695 new messages...

Επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω ίσως το πιο διασκεδαστικό post των τελευταίων ημερών από το queerty.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να απαντήσεις σε ένα mail που ζητά τη βοήθειά σου για να σταματήσετε την εξάπλωση μιαρών ταινιών σαν το Brokeback Mountain;

Μα φυσικά να δημοσιεύσεις το εν λόγω e mail αυτούσιο μαζί με την διεύθυνση του αποστολέα του...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2005

Daddy dearest

Τα Νέα του περασμένου Σαββάτου φιλοξενούσαν μια συνέντευξη ενός ανθρώπου που παραδόξως αν και ενδιαφέρθηκε γι αυτόν μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας δεν είναι «διάσημος», ούτε εμπλέκεται σε κάτι που θα αφορούσε τις συνηθισμένες στήλες του Τύπου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης όμως, αστέρας της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης ενδιαφέρθηκε για τον Κώστα Κεφάλα –όπως κάνει για άλλους «ανώνυμους» ανθρώπους- διότι είναι gay κι έχει έναν γιο που το ξέρει.
Η συνέντευξη έχει ενδιαφέρον, περισσότερο ενδιαφέρον όμως έχει το πως ακόμη και στα πιο «φιλικά» δημοσιεύματα του mainstream τύπου που αφορούν την ομοφυλοφιλία κατορθώνουν να βρίσκουν θέση τα ίδια και τα ίδια κλισέ: Ο πρόλογος της συνέντευξης περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα την εξής συγκλονιστική φράση: «Όταν τον επισκέφθηκα έβρεχε, έφθασα σκυφτός και όταν μου άνοιξε, σκέφθηκα ότι είχα χτυπήσει λάθος πόρτα. “Ιδιοκτήτης κομμωτηρίου” μου είχαν πει και εγώ περίμενα έναν άνθρωπο “παρδαλό” που να “φωνάζει τη διαφορετικότητά του”».
Κι αν αυτό δεν είναι αρκετό και για να μην ρίχνουμε τις «ευθύνες» σε μία μόνο πλευρά, λίγο πιο κάτω, στην αναπόφευκτη ερώτηση «γεννήθηκες ή έγινες;» ο συνεντευξιαζόμενος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι για τους περισσότερους ομοφυλόφιλους «φταίει» (το ρήμα δικό του) η οικογένεια: «Άλλωστε, δεν έχω γνωρίσει ομοφυλόφιλους που να έχουν μεγαλώσει νορμάλ. “Ο μπαμπάς ήταν στα καράβια, ο μπαμπάς δούλευε πάρα πολύ, η μαμά ήταν τρελή, μεγάλωσα με τους συγγενείς”...
Διαλέξτε τι «έφταιξε» για σας...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 12, 2005

επί τοις εκατό...

Δεν γνωρίζω αν στην Ελλάδα έχει γίνει ανάλογη έρευνα, αλλά σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, το έξι τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας είναι gay ή λεσβίες.
Μπορείτε να αμφιβάλετε για την ακρίβεια των μετρήσεών μου, αλλά μετά από μερικές βόλτες το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Κολωνάκι, θα έπαιρνα όρκο ότι το ανάλογο ποσοστό στη χώρα μας, αγγίζει το εξήντα με εξήντα πέντε τοις εκατό.

Φανταστείτε να είχα περάσει και από το Γκάζι...


Παρασκευή, Δεκεμβρίου 09, 2005

Διαβασέ με!


Σκληρή καρδιά...

Και μια και βρισκόμαστε στο πεδίο του σινεμά –ακόμη κι αν φοβάμαι ότι σας προσγειώνω απότομα μετά το Brokeback Mountain-, αν είδατε την Καρδιά του κτήνους του Ρένου Χαραλαμπίδη και είχατε στο παρελθόν διαβάσει το ομότιτλο βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου, θα παρατηρήσατε φαντάζομαι μια μικρή, αλλά αξιοπρόσεκτη διαφορά.
Σε μια συνέντευξη του στο περιοδικό aftershave, μερικούς μήνες πριν, ο Ρένος Χαραλαμπίδης «εξηγoύσε»:«Στο βιβλίο έχει πιο “gay” φινάλε. Βέβαια για να φτάσω εγώ σ’ αυτό το gay φινάλε, που αυτό είχαμε συμφωνήσει, συνειδητοποίησα ότι η ταινία θα διαρκούσε έξι ώρες –για να πάρω τον χαρακτήρα και να τον πάω εκεί πέρα. Και με τη σύμφωνη γνώμη του Τατσόπουλου, του κάνω μια “τρίπλα” του χαρακτήρα και τελειώνουμε αλλιώς».
Μάλιστα...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 08, 2005

Ο δρόμος για το Brokeback Mountain

Επιστροφή στην "ενεργό δράση" (επί τη ευκαιρία, συγνώμη για την απουσία αλλά οι συνθήκες δεν μου επέτρεπαν τα post για λίγο καιρό), με τι άλλο παρά με την επίσημη εμμονή της Ομάδας G, το Brokeback Mountain!
Η ταινία έχει ήδη ανοίξει σε μικρό αριθμό αιθουσών στο Λος Άντζελες και την Νέα Υόρκη κυρίως για να μπορεί να συμμετάσχει στην κούρσα των Όσκαρ που έχει ήδη αρχίσει και όπου αναμένεται ως ένα από τα φαβορί. Εν αναμονή της εξόδου της στην Ελλάδα (στις 16 Φεβρουαρίου) μπορείτε να διαβάσετε: ένα άρθρο από το entertainment weekly αυτής της εβδομάδας (δες κάτω), μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με την συγγραφέα του διηγήματος Anne Proulx, ή για όσους δεν το είχαν κάνει όταν είχαμε δημοσιεύσει ένα link την πρώτη φορά, το ίδιο το υπέροχο κείμενο, πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας του Ang Lee.
Ακόμη το περιοδικό new Yorker όπου πρωτοδημοσιεύθηκε το διήγημα, έβγαλε προσφάτως το κείμενο από τα αρχεία του (μπορείτε να το βρείτε εδώ), ενώ το gay καλωδιακό κανάλι Logo πρόβαλλε προσφάτως ένα μικρό making of της ταινίας που μπορείτε να δείτε εδώ. Αν όλα αυτά δεν είναι αρκετά μπορείτε να διαβάσετε και αυτόν τον (χμ...) χιουμοριστικό οδηγό προς τους straight υποψήφιους θεατές της ταινίας από το NSBC.
Αυτά προς το παρόν και καλώς σας ξαναβρήκα...


This page is powered by Blogger. Isn't yours?